Având în vedere că stilul boho își are originea în stilul boem din anii ’60, ’70, cu influențe hippie este clar că dacă iubești acest stil ești o fire romantică în care zace un mic artist  cu spirit liber cu drag de natură și natural,  cu fantezii și inspirații și drag de combinații.
Să nu îți faci griji că nu știi cum să le combini.  În stilul boho totul se potrivește cu tot. Trebuie totuși să ai grijă să eviți  culorile tari de neon. Exclus astfel de nuanțe în acest stil. Dă-ți frâu liber fanteziei și cu maximă relaxare combină elementele așa cum simți tu, fără efort sau stres. Folosește cu relaxare dantela în special cea hand made și modele de inspirație medievală. 

Bohemian – un termen care se referă la un stil vestimentar exotic, cândva asociat de obicei cu artiștii, scriitorii și intelectualii  excentrici. Cu această definiție sper că te-am convins să fii tu, așa cum simți.

Ai curajul să îmbini detaliile etnice, imprimeurile florale luxuriante, paisley și vârtejuri ornamentale. Nu te gândi că nu ești în trend. Stilul boem a fost, este și va fi un stil nonconformist, liber.
Poți combina rochiile etnice cu broderii și dantele. În stilul boho chic se poartă imprimeurile mixte, broderiile, volumul, franjurii și siluetele evazate.

Îți ofer ca inspirație câteva piese vestimentare.

Ca o regulă în stilul boho ar fi să optezi pentru o colecție de 6 până la 12 nuanțe. Alege mai puține dacă vrei un stil minimalist și mai multe dacă preferi imprimeurile și aspectul boho.

Combină nuanțe calde si reci.

Auriul creează o simbioză perfectă cu toate nuanțele din paleta boho. Brățările cu finisaj antichizat  e una din opțiunile noastre.

Pentru un aspect stilat încearcă să folosești nuanțe apropiate cum ar fi trei nuanțe de maro: caramel, maron, latte sau patru nuanțe de albastru: turcoaz, oțel, albastru deschis și bleumarin. Folosește culorile neutre, nuanțele pastelate și cele bogate. Evită culorile artificiale de neon și hainele foarte saturate.

Combinarea imprimeurilor este mult mai ușoară atunci când se începe cu o paletă de nuanțe, de aceea este esențial să alegi bine schema de culori. În acest fel poți crea o garderobă în care totul să se asorteze cu ușurință și astfel vei avea o colecție personală foarte versatilă.

Creează combinații într-un stil liber și relaxat. Folosește mânecile clopot dacă îți plac. Mânecile cu jumătate de lungime și trei sferturi sunt practice și comode.

Folosește diverse ornamente decorative: pompom, imprimeuri etnice etc., decolteul in V, tăieturile pe umeri, broderiile,  imprimeurile mixte, jachetele din denim, kimonourile, nuanțele calde, accentele de lemn, broderiile,  tocurile comfortabile, cizmele de cowboy joase, franjurii, eșarfele supradimensionate, ciucuri și alte borduri,  imprimeurile etnice, mixte, bijuterii cu finisaje antichizate, detalii perforate, genți de iută, detaliile împletite  sunt elemente caracteristice stilului boho. 
După cum vezi ai de unde alege și combina. Fantezia e la tine. 

Poți să folosești cu relaxare printuri care îți plac: trellis, ikat, floral, tribal, paisley, folk.

De regulă, designul boem încorporează materiale naturale în nuanțe naturale și modele inspirate din artă  și elemente rustice, plus o multitudine de modele etnice, populare și florale.

Într-un cunânt – se poartă relaxarea.

Voi reveni cu alte articole despre acest stil si cum să îl accesorizati.

Dacă ați citit acest articol vă mulțumesc pentru vizita pe site și pentru răbdare, dacă v-a și plăcut, vă rog un like și un share.

Pe Curând!